Otyg i hönshuset!!!

Jaha ja, så var dom i farten igen då!!!

Råttj...arna!

Jag vill för allt i världen inte bli av med mina fina vaktlar. Lätt match för dessa giganter att sluka dom stackarna! Som tur är, så är jag ledig den här veckan, och jag kan lova att många turer blir det ut till hönshuset! Jag ser ju att dom varit där, det finns håligheter lite överallt efter dom + att dom är osmarta nog att lämna andra spår efter sig!

Idag hade en fastnat i fällan i alla fall, en gigantisk sak, som Karlsson förpassade till härligheten (eller vart dom nu försvinner) genom luftgevärsskott!

Hann inte (eller tänkte inte på det) att fota den groteska men i morrn (peppar peppar ska vi
ha en till) då j..lar ska jag fota!

Det är ju inte billigt precis att ha höns och framförallt inte vaktlar! Så att ersätta dom blir
kostsamt i längden!

Plockade enris häromdagen och la in i olika håligheter och lite överallt men tyvärr tycker hönsen det är roligt att plocka och äta av dom så det funkade inte!
Men har fått rådet att ladda fällorna med Nutella, så från och med idag så finns det
finfin Nutella i dom.

Håll tummarna att vi blir av med dom!


Nyinflyttade!

I höst blev jag helt plötsligt intresserad av en annan sorts fågel än dom vi redan har. Jag började läsa och söka efter fåglar att köpa.

Så en fredag i slutet av förra månaden så kom de så äntligen hit. Elin och Patrik tog med sig dom från Umeå.Vaktlarna! Närmare bestämt Japanska vaktlar!
8 fina hönor och 1 tupp. Mycket trevlig bekantskap. Till en början fick de bo i en mindre bur, för att acklimatisera sig och för att vi skulle få till ett fint boende för dom.Skillnaden mellan vanliga hönsägg och vaktelägg! =)

Vaktelägg är faktiskt riktigt delikata, de smakar förvisso ägg men de är mycket mildare än hönsägg.
Vi har redan fått sålt lite och nu har vi en lista med fler som vill köpa. Det blev lite nedgång i äggläggningen efter någon dag men nu börjar dom komma igång igen.

Förrförra veckan var det dock INTE roligt att komma in i hönshuset, då hittade vi 4 av vaktlarna hos hönsen, 2 var stendöda och 1 halvdöd, som tur var klarade sig den fjärde. Men det oturliga var att en av de döda var tuppen. =(
På nåt sätt hade vaktlarna kommit ut till hönsen och höns kan vara riktigt riktigt elaka.

Vad gör man då???

Jag började läsa annonser igen och tänkte ett tag att Elin skulle kanske kunna frakta med sig några eller i varje fall en tupp, när hon kommer hem till jul.
Men så av en händelse läste jag på Blocket och hittade där vaktlar och inte längre bort än i Kälarne.
Vi for dit i torsdags och hämtade 6 stycken. Har inte klurat ut ännu hur många tuppar det är, men jag tror att det är 2 stycken.Så här bor vaktlarna. Fint värre har dom. En liten gran i ena hörnet, sandbad och så ett litet hus, som egentligen tänkt att använda till vinbox =)


Dags att ta tag i bloggandet igen...

Det var ett bra tag sedan sist jag skrev något här. Men nu baske mig ska jag ta tag i det igen...tror jag! =)

Det har ju hänt ett och annat här sedan sist jag skrev, som t ex att matkällaren rasade ihop, så i år har det inte blivit mycket syltande och saftande. Äppelträden och plommonträden tog vi ju bort i somras, då de var helt döda så där behövde jag ju inte gräma mig över att inte kunna ta hand om frukterna. Som tur var fick jag lite äpplen av snälla Josefin, precis så att jag kunde göra några pajer och även mos till barnbarnet.

Som att inte eländet med källaren räckte så gick en tromb fram här och raserade vårt växthus, turen var ju att jag inte hade några tomater och gurkor kvar där. =)

En resa till Västerbotten har vi hunnit med också, hälsade på Elin som flyttat några mil från Byske till samhället Ersmark. Jag och Karlsson bodde på hotell "mitt i smeten" inne i Skellefteå. Nästa gång vi ska hälsa på henne får vi göra det i Umeå, då hon åter har dragit upp bopålarna.

En lördag härförleden reste vi ner till Stockholm och checkade in på hotell Nordic Sea. Där blev vi upplockade av härliga Berith och Stefan, vänner vi lärde känna på resan till Svalbard. Vi åkte ut till Älvsjö och gick på fotomässa. Intressant och mycket trevligt. På kvällen gjorde vi Oliver Twist, där vi åt en underbar måltid, brässerad oxkind, potatispuré, rödvinssås och kantareller och till det naturligtvis, ÖL. Vi hann testa många olika sorter innan vi skiljdes åt vid vårt hotell på nattkröken. Söndagen tillbringade Karlsson och jag promenerandes runt i Stockholm. Vi gick på café, besökte Fotografiska museet och även Medeltids museet.

Lilla barnbarnet har förstås vuxit och blivit stora karl´n, han blir 9 månader nästa vecka, goungen!

Sen har det faktiskt hänt nåt skojigt och intressant här...men det berättar jag om i morgon!

Ha det bäst!!!


RSS 2.0