Nyinflyttade!

I höst blev jag helt plötsligt intresserad av en annan sorts fågel än dom vi redan har. Jag började läsa och söka efter fåglar att köpa.

Så en fredag i slutet av förra månaden så kom de så äntligen hit. Elin och Patrik tog med sig dom från Umeå.Vaktlarna! Närmare bestämt Japanska vaktlar!
8 fina hönor och 1 tupp. Mycket trevlig bekantskap. Till en början fick de bo i en mindre bur, för att acklimatisera sig och för att vi skulle få till ett fint boende för dom.Skillnaden mellan vanliga hönsägg och vaktelägg! =)

Vaktelägg är faktiskt riktigt delikata, de smakar förvisso ägg men de är mycket mildare än hönsägg.
Vi har redan fått sålt lite och nu har vi en lista med fler som vill köpa. Det blev lite nedgång i äggläggningen efter någon dag men nu börjar dom komma igång igen.

Förrförra veckan var det dock INTE roligt att komma in i hönshuset, då hittade vi 4 av vaktlarna hos hönsen, 2 var stendöda och 1 halvdöd, som tur var klarade sig den fjärde. Men det oturliga var att en av de döda var tuppen. =(
På nåt sätt hade vaktlarna kommit ut till hönsen och höns kan vara riktigt riktigt elaka.

Vad gör man då???

Jag började läsa annonser igen och tänkte ett tag att Elin skulle kanske kunna frakta med sig några eller i varje fall en tupp, när hon kommer hem till jul.
Men så av en händelse läste jag på Blocket och hittade där vaktlar och inte längre bort än i Kälarne.
Vi for dit i torsdags och hämtade 6 stycken. Har inte klurat ut ännu hur många tuppar det är, men jag tror att det är 2 stycken.Så här bor vaktlarna. Fint värre har dom. En liten gran i ena hörnet, sandbad och så ett litet hus, som egentligen tänkt att använda till vinbox =)


Kommentarer
Postat av: AnnaE

Men vilka små underverk!

2011-12-18 @ 13:48:47
Postat av: Märit

Ja, dom är jättefina! Och lägger små, små väldigt goda ägg!

2011-12-18 @ 15:30:53
Postat av: Kathy

Sorry to hear about your quails being killed. I imagine it was heartbreaking.

We had a pine grosbeak slam into the window this morning while I sat drinking my coffee. I thought it was dead, but when I looked out an hour later it had moved, and when I went out to rescue it before the cat noticed, the bird flew out of my hand. I did a happy dance.

2011-12-18 @ 22:06:52
URL: http://goldengrainfarm.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0