Dagen före sista dagen på året.

En tvårätters stod på menyn.
Ett tag sen jag gjorde det, men nu skulle det i alla fall bli av.


Lite av den kvarvarande julmaten fick ingå i förrätten. Mörkt Pågenbröd med ägg och räkor + gravad lax med hovmästarsås.


Varmrätten blev inte märkvärdigare än fläskkotlett med strips och trattissås serverade på mina fina Carl Larsson-tallrikar med Brita på (här är hon dold av stripsen).

-------------------------------------

Jag/vi fick två kokböcker av bonusdottern, så här ser dom ut:Ska ta och läsa dom och bli inspirerad. Älskar att bläddra i kokböcker och få idéer.Den här maskinen köpte vi i julklapp till oss själva. Häromdagen gjorde vi vaniljglass, och nu håller vi på att göra lakritsglass. Senare under dagen ska jag göra svartvinbärssorbet. Glassen ska vi äta till efterrätt på nyårskvällen. Ska också åka ner med lite till Tälje. Erik får komma hem och vara hemma hela helgen.

ETT GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!


Julen är över...

...för i år!

Det blev en otroligt fin, känslosam och härlig julafton ändå, trots det som hände för drygt en månad sedan.

14 dagar före julafton såg det ut så här på sjukhuset:

Jag, syrran och hennes son och barnbarn var och hälsade på. Då låg Erik fortfarande till sängs.


På julaftons morgon vid 10-tiden kom han hem för permis över dagen. Nu satt han i rullstol och kunde resa sig upp men inte stödja på vänstra benet.
Han fick i alla fall träffa oss, mig, Karlsson och sin bror med sambo. Mina systrar med respektive samt kusinerna Markus, Mattias och Malin med respektive familj. Sammanlagt var vi 16 personer samlade.
Först var det stort kramkalas med Erik, lite skålande i glögg och därefter julbord.

Sen var det dags för tomten att komma på besök.

Lucas spanar in tomten som kommer gående från skogen.


Och så blev det förstås julklappsutdelning. Lucas hjälpte tomten att dela ut paketen.

Vid 14-tiden for besökarna och vi kunde börja röja undan julklappspapper och varva ner lite.


Erik kunde ta sig en behövlig vilopaus tillsammans med sin älskade hund Tebbe,
som får bo hos oss nu.

På eftermiddagen och kvällen var det jag, Erik och Karlsson här hemma.
Ca 21.30 åkte Erik tillbaka till sjukhuset igen.

Min absolut bästa julklapp någonsin var att få ha honom hemma hos mig. Det trodde jag nog inte riktigt när jag var till honom första veckan efter olyckan. Men han är tjurig och målmedveten.
Det senare har han nog ärvt efter mig tror jag! ;-)

------------------------------------

Juldagen firade jag och Karlsson med mina svärföräldrar och Karlssons dotter "yrvädret från Byske" och hennes sambo. Annandagen åkte vi till lilla mamma och besökte henne.

------------------------------------

Idag fick Erik åka till Härnösand där han ska tillbringa lite tid på rehabavdelningen. Men där behöver han nog inte stanna särskilt länge skulle jag tro. Han klarar sig väldigt fint själv och rullstolen hanterar han som om han inte gjort annat än suttit i en sån.


Livet...

...och vardagen börjar komma ikapp igen!

Så mycket matlagning har det inte varit i en veckas tid nu. Ja, mat har inte funnits i min tankevärld eller mage över huvudtaget, det jag har kunnat få i mig har varit i flytande form. Och sömn har det varit si och så med.

Nu har matlagningen, om än inte det roliga och kreativa i det, kommit igång och jag sover bättre. Jag är fortfarande hemma från jobbet men börjar nog jobba nästa vecka.
Sonen, har varit med om en svår olycka (därför mitt obefintliga engagemang i mat och sömn), men i morgon får han åka tillbaka till Sundsvall igen och då känns det bättre. Han har repat sig förvånandsvärt fort. Undra vad han är gjord av???

Tack! till alla som visat medkänsla och funnits till för oss runt omkring under oroliga dagar. Jag (vi) har inte alltid orkat svara i telefon, sms och mail, men känslan att veta att ni tänkt på oss och sonen har värmt otroligt mycket.

Snart ska jag väl komma igång vid spisen igen och då mer kreativ än någonsin! :-)
Får väl börja i helgen när bonusdottern kommer hem, jag tror hon uppskattar min mat och dukning!
Välkommen hem Elin!

Ha det gott alla! Och lova mig att ta vara på alla goa stunder med nära och kära!
Kram!


RSS 2.0