Ledighet...

Ååååå...äntligen lite ledigt!
I morgonbitti styr vi kosan norrut. Ett besök i Byske är det tänkt. Eftersom bonusdottern bor i en tvåa med sin sambon så brukar vi, jag & Lasse bo på Gästgivargården. Perfekt och riktigt mysigt.

Byske Gästgivargård

Baksidan på "Gästis", som vänder sig ner mot Byskeälven. Här kan du läsa mera http://www.byskegastgivargard.se/

Lovar att fota på resan upp och hem samt när vi befinner oss där uppe! Det är en mycket trevlig resa vi gör. Vi åker aldrig de stora allfarsvägarna, E4 å såna där, utan håller oss på andra vägar. Kortaste resan upp har varit 54 mil inlandet. Den längsta blev, vet inte i mil men i timmar varade den i 12 timmar?!?! Ja, vi har till och med åkt till Bräcke för att ta en fika hos min syster, den gången var sträckan Näset-Bräcke 34 mil, hej å hå!
Som ni förstår går våra resor aldrig den snabbaste vägen. Men å andra sidan hinner vi med att se en hel del eftersom vi tar oss den tiden.

Hörs snart igen! Hoppas att få låna bonusdotterns dator när vi är där uppe så att jag kan lägga in "dagsfärska" foton, både på vyer och MAT!


Muffinskalas

Det blev några muffins över på arbetet, så dom fick jag ta med mig hem till hönsen. I vanliga fall när man ställer in några godsaker, så blir hönsen alldeles vilda av glädje men nu var dom tämligen skeptiska. Verkade vara färgen som inte tilltalade dom!


Hmmm...vad är detta??? Går det att äta???

Småttingarna var modigare.


Vårmässa

I dag åkte jag och Annette till Sundsvall och vårmässan. Kameran var med men jag glömde förstås bort mig alldeles att fota. Några bilder blev det förstås och då speciellt på dessa två herrar:


Just det, Thomas och Simon. Kul att se dom live!

Annars blev det mycket provsmaka när man gick runt i mässhallen och handla en del förstås...Allt är ju sååååå billigt just den här mässhelgen!

Jag fick i alla fall med mig ostar hem. "Rocka Fett", den var suveränt god! Å så Strömmens "camembert" och "örtmarinerad fårost"! Säger bara Mmmmm. Köpte även rökt fläskfilé och några goda såser och aioli. Det tar vi med oss på torsdag då vi bilar norröver. Då åker vi till Byske som vanligt till sista april. Lovar att mera text och bild kommer om den resan!


Detta har hänt...

Jag har inte skrivit här på ett tag, men det blir så den här årstiden...

Vad har då hänt sedan sist??? Tja, mera lammungar har det ju kommit, det senaste tillskottet senast i morse (bild kommer snart eftersom det var en lite lustig färgkombination på den), så nu har vi 17 stycken. En lilltacka väntas få snart och då har alla lammat. Tyvärr har det gått lite dåligt i år, då många lamm varit dödfödda. Vad det beror på vet vi inte, men min teori är att vintern var väldigt kall väldigt länge och att all energi gick åt till att äta sig varma.

Påsken firade vi så här:
Långfredagen for vi till Sidsjö över dagen och hälsade på vänner. Blåsigt men uppehåll. Tyvärr glömde vi kameran hemma. 
Påskafton åkte vi till By och tillbringade nere vid sjön vid min systers stuga. Där blev det sedvanligt fiske för dom som kände sig manade och sedan korvgrillning och kolbullestekning. Middagen blev ett knytis hos lilla mamma.


Så här såg det ut på Bysjön.


Svärmor blev värst i sitt fiskafänge, förutom dessa två sikar blev det en massa aborrar.


Kolbulle à la Byberget´s Galgbacken!Påsken fortlöpte. Och på påskdagens morgon åkte vi (jag och sambon) till Torringen några timmar. Inte ett liv. Åkte hem och tillbringade dagen med att njuta i solen. 

Sen har det väl hänt ett å annat men inget som dokumenterats på bild. Jag ska bli bättre på det här jag lovar, om ni lovar att ni läser och tycker till... ;D 


RSS 2.0