Två svängar...

Igår hade Karlsson fridag och vid så där 12 tyckte vi att vi skulle åka en sväng. Den svängen blev drygt 30 mil och vi var inte hemma igen förrän klockan var 19.00.
Först åkte vi 83:an och bestämde att sedan åka mot Ytterhogdal. Strax innan vi var framme där stannade vi vid en väg och sträckte på benen. När vi skulle fortsätta såg vi ju att det gick en väg precis mitt emot. Den gick till Flor. Och till Flor har vi aldrig varit så då bestämde vi oss raskt för att den byn ville vi se.
Det är så himla roligt att åka genom små landsbygdsbyar. Titta på vackra hus och byggnader.
Väl i Flor kunde man välja endera vägen till vänster eller vägen till höger. Vi tog mot Kårböle.
I en av byarna mellan Flor och Kårböle måtte det ha bott en trädgårdsmästare i varje hus!!!
Oj, oj, oj, så mycket blomsterprakt på balkonger, altaner och ute på gräsmattorna! Fint var det må jag säga!
Väl i Kårböle kom vi på att till Los har vi aldrig varit så dit åker vi. =)
Nu var vi rejält fikasugna! Vi hade packat trangiaköket och hade mackor med oss. Men det var ju regn till och från igår så det tog en stund innan vi kunde stanna någonstans. Före Los såg vi en skylt om en sevärdhet. Det var något som heter Brynstenssågen. Dit in for vi (då regnade det inte längre) och kunde koka kaffe och äta mackor. Roj hade full sjå att pinka in revir och springa och lukta överallt.
Brynstenssågen, var en såg som om jag förstod rätt sågade till brynstenar. Sågen var väl bevarad och det var ett fint ställe med en liten å och bäck som gick där.


Brynstenssågen

I Los var det fint och byn var större än vad jag trodde att den skulle vara. Los är ju förknippad med "solochvårar"-händelsen för ett antal år sedan!
Från Los kom vi till Färila, där intog vi en glass. Från Färila åkte vi till Föne. Ni vet, om ni brukar åka till Ljusdal, att strax efter Tallåsen pekar en låååång skylt upp mot höger med ett litet ortnamn på samt sträckan dit, Föne 8. Det ser inte klokt ut!!!
Nere vid 83:an valde vi att ta till höger mot Ljusdal. Nu var det jag som skulle få guida Karlsson, det är inte ofta som det händer må ni tro!
I Ljusdal tog vi av upp mot Bjuråkersvägen och fortsatte den en bit. Och nej, jag stannade inte till vid Mormors Antik den här gången! =). Strax bortom Mormor tog vi av mot Österstråsjö, väl där åkte vi vidare till Ängebo och sedan var det Svågadalen och mot Naggen som gällde.
Från Naggen tog vi oss vidare mot T-hammar men svängde av och kom fram i Finnsta och sedan hem.
Det var den svängen det, som vi gjorde!

------------------------------------

Idag har vi varit på tur igen. Vi startade hemifrån halv 9 (Karlsson, jag, Niklas och Mari). Vi åkte mot Östersund för vidare färd mot Fäviken, dit ingen av oss har varit tidigare.


Fikapaus i Krokom

Och, ja visst, det var en trevlig upplevelse men inte riktigt min grej med så ini baljan mycket folk. Och inte bara människor, det kryllade av fyrbentingar! Stackare, dom hade det inte lätt alls. Fast värst var det nog för hundarna som lämnats kvar i bilarna. Dom gick ut i högtalarna hela tiden om hundar som var instängda i superheta bilar! Vad tänker folk med??? Är dom verkligen djurvänner??? Grrrr!
Hoppas att många, riktigt många, av dom här ägarna, fick sina bilrutor krossade!!!
Vi gjorde inga större affärer här. Köpte lite godis, hundgodis och Åsbergetost och tittade på Jocke Smålänning och hans kompanjon. Duktiga pojkar!
Från Fäviken åkte vi inte samma väg hem, förstås!
Vi tog av och for mot Hallen istället. Däremellan åkte vi in till Arvesund för att se hur det ser ut där. Ni vet, där så många mord hände! Hihihi, om ni har läst "Hälsa till mamma: morden i Arvesund" av Sten Lindqvist, vet ni vad jag menar. Har ni inte läst boken (efterföljare finns) så rekommenderar jag starkt att ni ska göra det! Basta!!!
Resan gick sen till Hackås där vi intog lite middag på det lokala grill/pizza-pläjset. Det var faktiskt väldigt gott och mycket bra service!
Från Hackås mot Svenstavik - Skucku- och vidare mot Hunge. Sen Sjöändan och vidare fram till E14. Åsså hemma igen! Idag tjugo minuter tidigare än igår!

Karin (Lyckebo), tusen, tusen tack för att du ställde upp som min stand in-hundpassare! 
----------------------------------------

I morgon blir det vilodag från åkandet. Vi har lånat bort bilen till sonen och hans bil är inte någon långfärdsbil precis. Och yrvädret Elin med sin Kristoffer kommer ju i morgon också. Det ska bli så roligt!

--------------------------------------
Ha det gott alla!

Luften har gått ur mig!

Orkar ingenting och jag har semester?!
Ja, kanske just därför förresten, vem vet? Man ska väl återhämta sig då tror jag???

Sedan sistens har det varit stilltje här rent ut sagt. Tror att det beror på att Karlsson gick på sin passningsvecka i torsdags, det vill liksom inte hända nåt då här. Kanske, kanske inte, dom ringer ut honom mitt i middagen eller mitt i natten?
Än så länge har det varit lugnt men vi går båda på lite spända fioler. Första passningsdygnet brukar han alltid, och då menar jag alltid, få rycka ut. Så också denna torsdagskväll. Han hade precis lagt sig och dragit täcket över benen så ringde dom. I lördagskväll var det dags igen. Skönt ska det bli när det åter är torsdag och han BARA har 7-15.30 jobb igen!

I lördags var äldste sonen här på middag, jag orkade i alla fall göra en tvårätters till oss.
Förrätten blev en räkbakelse (syns på bilden nedanför), inte så tjusig men ack så god ändå. Varmrätten blev mitt paradnummer, karvkött med rostade grönsaker och kantarellsås (Lyckebo-Karin, trattisarna är slut!!!). Varmrätten kom inte med på bild.----------------------------------------

Jag är ägare av en gammal badbalja, som jag köpte till yngste sonens sköldpadda en gång i tiden, den hänger med ännu. De senaste åren som en plaskbalja till Roj, där hittade jag idag en liten filur, som måste ha hamnat helt galet. Stackarn!En liten, liten stackare till groda eller padda eller va det nu heter.

-------------------------------------

Jag, sonen och hans sambo gjorde en tur till staden idag. Jag och mamsen var ju dit i torsdag och hon ville så gärna ha ett vitrinskåp. Men den vägde 40 kg och var nästan 1,70 lång så jag lovade att köpa hem den till henne idag, då jag och sonen skulle åka ner. Så gjorde vi, sonen har en volvo (märke???) men där fick vi
 in den i alla fall.
Väl hemma (åkte halv 11 och var hemma igen runt 15.30) plockade jag upp mina inhandlade grejer och kort därefter dök grabbarna upp och hämtade mig. Vi for till mamsen och hjälpte henne sätta ihop denna nyinköpta Ikea-möbel. Inte helt enkelt när alla sidor inklusive dörr var av glas, därav vikten!
Men vi lyckades till slut. Jag, mamsen och Mattias med Erik´s muttrande tillrättavisande bredvid!!!

Sicken dag! Men ännu en semesterdag undanstökad!

----------------------------------------

Ha det gott alla!


Turné till S-vall

Idag har jag och lilla mamma varit till Sundsvall. Först gjorde vi Birsta på sisådär 3 timmar, inklusive matintag. Därefter fortsatte färden in till själva staden, strax bortom det stora polishuset. Där besökte vi en antik- och loppmarknad (Bengt´s sterbhus auktioner). Mycket fanns det att titta och undersöka och de vet vad grejerna kostar. Men det var spännande. Mamma handlade en gräddsnipa där (hon samlar på dom).

Efter besök hos Bengt fortsatte färden västerut, nu med sikte på Fyndlagret. Där hittar man alltid något att köpa så också den här gången. Jag inhandlade några smågrejor bl a ett fat, som inte kom med på bild den här gången.

Efter Fyndlagret, fortsatt färd E14 hemåt. I Hällsjö stannade vi, för där har mamma aldrig varit. Massor av bodar och hus att titta på grejer i. Hur mycket saker som helst! Man måste ha ögonen med sig och helst gå flera rundor! Nu gick vi bara en runda, men det räckte gott för min del. Dels var det så himla tryckande värme och så hittade jag kanonsaker vid första rundan!Servisdelar som jag har börjat samla på!
Vad sägs om 25 kronor för tre tallrikar i olika storlek och 20 kronor för uppläggningsfatet?!
Har handlat lite på Tradera tidigare och jag kan säga att jag INTE har stött på de här priserna. Då har det snarare varit det tredubbla priset. De här tallrikarna och fatet var precis lika oanvänt som de jag köpt på Tradera.
FYND!Dom här fyra skålarna hittade jag också där. 20 kronor för alla tillsammans. Kan tänka mig att använda som små uppläggningsskålar eller var för inte servera förrätt i. Fast då måste jag kanske börja jaga lite porslin i blå toner. Hmmm, tål att tänka på.

Hemfärden fortsatte, mot ett bestämt mål.
Erikshjälpen i Fränsta.
Sist jag var dit, för några veckor sedan, handlade jag inte ett dugg.
Den här gången fann jag lite saker.Fyra snäckskålar/fat.
Jag har sökt efter såna men inte funnit det jag sökt tidigare.
Det närmaste jag kommit var tre mindre fat i en gulbrun färg, som jag inte blev riktigt förtjust i, men som man säger: "I brist på bröd äter man limpa". Nu får dom förpassas till lådan som ska ut tillbaka på loppis någon gång.

Efter väl förättat värv för modren och mig gick färden närmare hemåt.
Ett stopp på Borgsjö hembygdsgård för lite fika.
Men ack, så besviken man kan bli!
Har fikat där två år i rad tidígare och då var det kanon helt enkelt!
Nu då? Njae, blev djupt besviken!
Inga räkmackor, men det fanns köttbullemackor "fast inte idag" (What???). Det som bjöds av smörgåsar var:
Ost
Skinka
Ost och skinka
Vi valde de sistnämnda. Vad fick vi. Jo, ost- och skinkmacka.
Cirka en tredjedel Lundbokaka, smör påkladdat hipp som happ, en och en halv ostskiva, en och en halv rökt skinkskiva (detta täckte inte smörgåsen) och en (1) gurkskiva!
35 spänn!!! 
Tur att kaffet var billigt och relativt gott, 10 kronor, och då fick vi en tv-kanna (på tre personer då sonen dök upp och fikade med oss).
Tja, livet är till för prövningar, eller hur det nu var!

Ha det gott alla! 


Loppis, Treklövern

Nu har jag debuterat som marknadsknalle!
Jag och goa grannen Kristin hade plockat ihop allt som bara ligger och skräpar hemma och hyrde ett bord  på Treklövern i Viken.
Ingen av oss har någonsin gjort det här förut så det var lite svårt att prissätta, men jag tror att vi gjorde rätt som satte låga priser. Av de 6 fullspäckade lådor vi hade med oss blev det bara knappt 2 lådor tillbaka hem.Fast lite tokigt hade vi kanske satt priset för en karl var tidigt ute och kom tre vändor och handlade av oss. Troligen var han kännare och köpte upp för att sen själv sälja dyrare!
Men vi såg ju att billigt är bra för vi fick nog sälja mer än någon av de andra loppisförsäljarna. Saker man inte trodde skulle bli sålda gick som smör, vad sägs om, teakföremål och i och för sig gamla men väl krackelerade tallrikar och en massa annat ¨"skrot". Andra saker som var helt oanvända ratades av besökarna?!Rolig men också en vansinnigt varm dag. Det var nog tur att vi hade vårt bord inomhus där det var lite svalare. Utomhus var det olidligt att vara den här dagen. Vi, Kristin och jag, fick mersmak och kan tänka oss att göra om det hela igen.


Semestertider...

...börjar här och nu!

Idag, på jobbet, började vi nedräkningen inför semestern. Vi hade tagit med oss lite smått och gott att duka upp på fikabordet. Rena rama smörgåsbordet!Vi satt längre än vanligt och tjattrade, skrattade och smaskade!


Roffegubben, Jossan, Gunnel & U-B.

I övrigt har vi nog bara gjort det allra viktigaste, dvs serva våra låntagare. Det har ju liksom inte varit någon idé den här sista veckan att börja med några större storverk.

Karlsson har följt med svågern till Östersund idag så det vete sjutton när han kommer hem, men maten fixar sig. Nubbesallad och lite annat gott blev över som jag tog med mig hem.

--------------------------

I morgon blir det loppis på Treklövern. Inte köpa, bara sälja!
Fast kanske det blir köp ändå, det beror ju på ifall jag själv kan sälja bort något först.
Återkommer om resultatet senare!

Ha det gott!


Nu är det nära...

...SEMESTER!

Så efterlängtat, som det bara kan bli! I morgon när klockan slår 14 då lämnar jag arbetsplatsen för 4 veckors ledighet.
Och inte känner jag att det finns en massa måsten heller. Jag kan bara vara om jag så vill!

FAST! Det är ju en hel del som behöver åtgärdas här hemma förstås...Hmmm...
...fönsterputsning, byte av gardiner, rejäl omgång av golven, matt-tvätt, rensning av ogräs...
...PUST! STÅNK & STÖN!

-----------------------------------

Nä, jag ska bara göra det jag känner för och inte en millimeter till. Eftersom Karlsson börjar jobba på måndag så är inga resor inplanerad, å andra sidan händer det ju titt som tätt att vi, när andan faller på, åker en rejäl tripp trots att vi oftast inte är längre än ca 10 mil hemifrån. Dom 10 milen tenderar ju oftast att bli både 20 och 30 mil. Sist skulle vi ner till Borgsjöbyn på loppis och sen tillbaka hem igen men innan vi nådde hem (i Tälje ungefär) så ändrade vi planerna och bestämde oss för loppis i Hunge. Ingen Romresa precis men som vanligt måste vi ju göra en och annan avstickare. Den här gången över till Döviken, där vi aldrig varit, och sen vidare till Herrevadsströmmen där vi kikade in i ett av Sveriges minsta museum. Sedan blev det Bodsjö och först därefter Hunge och besök på loppis. (Köpte inget!)
Sen var det hemfärdsdags. MEN...
...varför åka in hemma när vi kunde åka ner till St Olof´s i Borgsjö och fika??? Ja, ni läste rätt! På St Olof´s fikade vi i alla fall jättegoda räkmackor.


"Museet är kanske Sveriges minsta, cirka 8 kvadratmeter stort.  I den lilla byggnaden, tidigare en lekstuga, finns
  Herrevadströmmens historia dokumenterad i form av text och bild."

-------------------------------

Min semester kommer jag nog delvis att ägna åt att åka på några loppisar. Jag tänker ta med mig lilla mamma och åka lite. Karlsson kommer att ha en vecka ledigt i augusti och då vet man aldrig var vi hamnar, men jag har lust till Hälsingland och tror att jag vill visa upp några av mina smultronställen där. Vi får se vad som händer. Under semestern kommer även bonusdotra Elin att dyka upp här också, det ska bli kul. Kanske jag ska försöka "dra ihop" ungskocken för lite grillning?!

-------------------------------

Ha det gott!


Torsdag 8 juli

Idag när jag var på jobbet åkte Karlsson till vår skogskoja. Det var dax för farbror sotar´n att göra ett besök. Synd att jag inte kunde följa med. Det var ett tag sedan vi var där nu. Kojan hyr vi och den ligger så fint på en tallbacke med sjön bara ett stenkast ifrån. Kojan består av endast ett rum och är helt i avsaknad av faciliteter men det är väldigt rogivande att vara där. För 4 år sedan tillbringade jag stor del av min semester där med min dåvarande hund. Jag sov 10-11 timmar/natt och det var verkligen skönt att vara där och ladda de kroppsliga batterierna. Sedan kom Karlsson in i mitt liv och han blev lika förälskad i kojan. Så vi fortsätter att hyra den ett tag till.
--------------------------------I eftermiddag upptäckte jag att krolliljorna börjar slå ut. I flera år nu har det varit en stängel med blommor, i år är det hela fem stänglar. Jag har förstått att vita (äkta) krolliljan ska vara svår att få tag i så jag ska göra ett försök att ta frön av dom. Fast väntan att få se nya blommor kommer att ta tid då jag läst mig till att det tar 2-3 år innan planterade lökar eller frön växt till sig.
Men den som väntar på nåt gott!!!


Borgsjön Runt anno 2010

Idag har vi som vanligt haft saft/vatten/kak-station för alla som tänkt sig runt Borgsjön. Puh! Jobbigt, speciellt en sån här dag när temperaturen nått över 25 grader.Vi brukar ha drickastället här på Näset, vid Westbergs gamla affär.
I år firar evenemanget 30 år så det skulle vara lite extra som skulle hända på delen Tälje-Näset.

Vid vår station stod jag, Inger och Jonny.Jonny och jag. Grosshandlar´n och fru grosshandlare. Jag tror nästan att grosshandlar´n glömde ta på sig byxorna i morse??? =)Lappjanke och Kalle Kamrat fanns utefter vägen och ute i skogen. Liksom Mali-Åsa, pilgrimmer, kung och Näcken.

Det var Äventyrsbyggarna Silvanus (www.aventyrsbyggarna.se) som hade fått äran att hitta på skojigheterna. Det blev mycket uppskattat av de som sprang och promenerade.En del går medan andra springer och försöker sätta rekord!Min goa, glada jobbarkompis Josefin! Hon sprang de 2 milen! Duktigt tjejen!
Synd att jag missade vem som var Patrik! =)Systerdottern min har gått sträckan några gånger. Hon tar sig tid att pusta ut när hon kommer upp till oss. Då har hon gått 7 km och har BARA 1,2 mil kvar! Hujedamig!
Malins sambo Micke skymtar till vänster.Andra nöjer sig med att titta på. Här syskonen Lucas och Wilma.Inte bara människor tar sig runt Borgsjön. I år var de förutom de sedvanliga hundarna även dessa tre hästar med sina ryttarinnor. Liza, längst till höger fick vara med i skogen och agera kung!

-----------------------------------

Ikväll blir det nog som igår. Vi kommer att inta vår middag utomhus. Igår grillade vi men idag blir det nog ugnspotatis, rökt skinka och mimosasallad. Jag tror baske mig jag ska dricka vin till det!
Hoppas att alla får en fin fortsatt lördag!


Mysstund

Melker och Mynta kommer jättebra överens nu. Melker månar som bara den om Mynta. Tvättar henne gärna och ofta och kommer hemdragandes med döda, halvdöda och levande råttor och ibland en fågelstackare. Bamse ser också efter Mynta och bär hem smådjur, men nu är det sommar så då kommer han bara hem emellanåt speciellt när det blir styggväder. Annars håller han till ute på lägderna och sover troligtvis i höladan eller ute på lagårdsvinden.

Mynta har på sista tiden utvecklat ett knep för att ta sig upp på högre höjder (köksbänkarna), dit Melker tar sig med ett enkelt skutt. Det går inte att lämna någon liten gnutta mat på vare sig bord eller bänkar för då är det alltid någon av dom som nosat upp vad som finns.

Så här ser det ut när Mynta tar sig till bänken:För en liten stund sedan hittade jag Melker och Mynta mysande ihop i hallen på de inslängda trädgårdsdynorna.
Titta så mysigt dom har tillsammans.Roj vill ju så gärna vara med han också! Men det fick han inte den här gången.


Nånstans under Melker ligger Mynta. Det som är mest svart är Mynta.


RSS 2.0