Nu är det nästan sommar...

... i alla fall för tackorna och lammen.Karlsson har hållit på med stängsel igår och idag för att vi skulle kunna släppa ut dom ur vinterhagen. I hagen som dom är i nu får dom vistas tills det har vuxit sig grönare på sommarbetet och vi kan transportera ut dom dit. Nu måste vi ha dom hemmavid så att det går att stödmata, för dom blir inte feta av det lilla gröna som nu kommit upp. 
Lite virrigt blir det första gången man släpper ut tackor och lamm. Tackorna ser bara de små, ynkliga gröna stråna och ska dit medan lammen inte fattar ett dugg. Och snart är det ett evigt skrikande av lammungar som i förtvivlan letar sina resp. mödrar. Mödrarna är inte så benägna att svara dom precis då, eftersom det är full jakt på bästa gröna fläcken.  
I morgonbitti blir det till att räkna tackor och lamm så att antalet stämmer (få se nu, hmmmm, är det 14 tackor och 18 lamm tro???). Jo, så många är det nu och så många ska det förbli fram till hösten. Vill inte att någon ska förirra sig ur hagen.Kommentarer
Postat av: Kerstin

Ja tänk så skönt att sommaren närmar sig!! Det ser så idylliskt ut när fåren går där och betar med sina lamm. HA en bra dag!

2010-05-18 @ 07:03:23
URL: http://mindag-k.blogspot.com/
Postat av: Märit

Ja, vi behöver nog en rejäl sommar nu. Jag tycker om årets alla växlingar, ömsom sol, regn, vind, snö mm. Och vintern ska vara snörik och lite kylig, MEN inte så kall som i vinter OCH inte så länge!

Du får komma och hälsa på i fårhagen =)

2010-05-18 @ 21:05:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0