Söndag

Undra vad den här dagen ska bära med sig då?
Jo, det vet jag. Fortsätta där jag slutade igår. Nämligen städa, städa & städa. Fast idag blir det nog resten av huset,
igår var det köket som fick sig en duvning. Höll på hela dagen med att fräscha upp det. Åh, vad jag längtar efter ett nytt kök. Jag ritar och drömmer om hur det ska bli. För någon gång inte alltför långt fram i tiden SKA det bli ett arbets- & städvänligt kök! Och ett som är dubbelt så stort som det nuvarande.
Visst, köket är nära 20 kvm men själva arbetsytan är knappt 2 meter?! Det här köket är dessutom väldigt svårstädat när det är så väldigt, väldigt slitet som det är. Och ni kan ju tänka er när det är trä överallt. Tak, lister och köksskåp som suttit uppe i över 20 år. Bläää! Tur att två rum i huset fått allt trä övermålat.
Man slipper bastukänslan där i alla fall.

Ja, ni förstår själva när ni ser köksluckorna, profilfrästa och lite svårt att hålla undan allt eftersom dom är så slitna. Det fastnar precis allt i skårorna. Skåpen går heller inte ända upp i tak, och det är nåt jag hatar. Har bott på så många ställen där liknande funnits och det har varit lika vidrigt överallt.
Det bästa i det här köket är golvet. Klinkers, det allra bästa man kan ha, så där tänkte Karlsson till lite när han la in det! =)
Nä, ett nytt kök ska det bli! Och då blir det ett utan överskåp, så det så. Och plats för både mig och Karlsson att dona på samtidigt. För ofta är det så här, vi står ofta vid köksbänken samtidigt. Och två meter bänk räcker inte långt

Men med hjälp av olika medel lyckades jag nog få det i skapligt skick. Det blev både köpemedel och gamla hederliga husmorsmetoder. Får nog börja storstäda så här oftare och inte bara någon gång per år.

Ja, vi behöver verkligen ett stort härligt kök eftersom alla jämt samlas här i köket. Lite besvärligt när jag vill ordna med maten och det står en 10-15 personer runt mig. Tanken är att väggen in till sovrummet ska rivas och där inne göra ett ordentligt arbetskök med flera hoar, vedspis (för långkoken) och lättillgängligt att få fram hushållsmaskinerna.
 Än så länge bara en dröm, men jag skissar och ritar för fullt på det och fundera över
vilka behov vi har.
Men först ut blir att ordna med jordvärme, det dras igång inom en vecka eller två.
Härligt, då slipper vi ävlas över veden.
 Bara ved till framtida vedspisen, vattenvärmaren ute, som jag har när jag tvättar mattor och så till röken förstås.

Nä, nu kallar dammsugaren, skurhinken, svabben och dammvippan!

Ha en fin söndag!


Kommentarer
Postat av: Elin

Liten rättelse: Karlsson har inte lagt en kvadratmeter av det där golvet, det fick Tommy göra ;) Haha

Du skulle prova vara i vårt kök då! Noll kvadratmeter att hålla till att jobba på...

2011-02-13 @ 14:40:13
URL: http://storsvart.blogspot.com
Postat av: Anonym

Vet att han inte la in golvet själv, men det ser ju bra ut i skrift! =)

Vill inte byta kök med dig! Stackare, du måste göra nåt åt det. Köp ett hus med jättekök!

2011-02-13 @ 19:18:29
Postat av: Kate

If you can find a roll of paper (like "ends" that a newspaper office might sell) it works really good on top of the upper cupboards. You roll it out and lay it down, put your stuff on top of it, and it rolls up and goes into the garbage when you want to clean. Then you don't have to scrub!Om du kan hitta en rulle papper (som "tar slut" som en tidningsredaktion kan sälja) det fungerar riktigt bra på toppen av överskåpen. Du rullar ut den och lägg ner, lägg dina saker på toppen av det, och det rullar upp och går i soporna när du vill rensa. Då behöver du inte skrubba!

2011-02-15 @ 21:00:07
URL: http://goldengrainfarm.blogspot.com
Postat av: Märit

Kate, det var ett bra tips! Jag har testat nästan allt. Det jag inte kan förstå är att man inte utnyttjar höjden. Med skåp ända upp till tak blir det ju mer utrymme, där kan man förvara saker man sällan använder.

Ha det bra och hoppas att du kan lotsa mig vidare i min släktforskning. =)

2011-02-15 @ 21:29:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0