Yrväder och fårrymmare!

I söndags kom yrvädret från Byske och hennes genomförkylde sambo hit. Roligt när ungdomarna kommer och hälsar på men allt går i 100 km, allt ska dom hinna med på så få dagar som möjligt.
I söndags åt vi i alla fall en trerätters. Och som vanligt glömmer jag bort kameran. Rätterna fick i alla fall godkänt.
Jag serverade små räksnittar och smördegsrullar till förrätt. Varmrätten blev grillad karré, potatissallad (inte klet) och vitlökskräm. Och som avslutning blev det punschparfait med bär och riven choklad.

-------------

På måndagen åkte vi upp till By för att hälsa på mamma. Det var kanonväder så vi blev där några timmar.
Måndagkvällen bjöds på stekt Färila-korv, potatis och morotsstuvning. Efter maten for ungdomarna iväg och hälsade på kompisar.

-------------

På tisdagen valde dom att hälsa på Elins farmor och farfar, och sen mormor och morfar. Så middagen blev på tumanhand med köttfärssås och spagetti.
Tisdagen erbjöd oss även en jakt på smitande får. Vissa av dom tycks tydligen tro att gräset är grönare hos grannen?! Nåväl vi fick in dom efter ett tag.

-------------

Igår på morgonen ringde Karlsson och talade om att nu var en tacka och hennes lamm ute igen. Dom var vid skolan på Näset. Det var bara för Elin och mig att slänga på oss kläder och åka dit. Som tur är så tycker tackorna mycket om kornkross så ganska enkelt kunde vi locka in dom i hagen igen.
Elin och hennes sambo for vidare på sin semestertripp igår, så efter klockan 11 blev jag ensam. Så tyst det blev!!! Som tur var kom mamsen ner en sväng.
Efter att Karlsson och jag ätit middag, chorizo och potatismos, och stökat undan lite snabbt här hemma, for vi ner på Näset och lockade in lammen på traktorvagnen (som har stått i hagen några dagar). Lammen fraktade vi till Gammelbodarna där dom ska få gå resten av sommaren. Sen ner till Näset igen för att förpassa tackorna till första hagen dom var i därnere från början. Lugnt och skönt, nu var dom på plats.
MEN, vi hann inte mer än hem igen så var det dags. En tacka var utanför hagen, samma donna som på morgonen. Det var bara att kasta sig in i bilen och åka ner. Efter lite möda fick vi tag på henne och Karlsson fick promenera hem med henne. Den promenaden tog nästan en halvtimme! Nu står hon nere i stallet och där får hon vara några dagar.
Livet som torparsambo blir aldrig tråkigt! =)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0