Midsommar 2010

Midsommaraftons förmiddag plockade vi blommor och lövade brokvisten. Mynta var väldigt intresserad av vad vi höll på med. Hon var tvungen att inspektera ordenligt. Som tur var fanns det inget vatten i hinkarna ännu.På förmiddagen for vi till lilla mamma och firade henne. Hon fyllde år dagen innan.
På hemvägen besökte vi pappas grav.
Väl hemma gick Karlsson och vilade sig och jag tog på mig att packa ner vår mat som vi skulle ha med oss till goa grannen Kristin, där vi skulle fira midsommarafton. Tyvärr tog vi bara med oss lilla kameran och den behöver man bara tänka tanken att man ska fota så slukar den batterier. Så inga foton blev tagna denna kväll.
Vi var 14 glada personer, som grillade, sjöng och hade mycket, mycket trevligt!
Tusen tack, Kristin!

-----------------------------------------------

Midsommardagen bjöd inte på något vidare väder. Vi kom överens med systeryster och svågern att vi skulle ut och bila, så vid 12-tiden kom dom och hämtade oss. Färden gick först upp till Snöskallegrottan (kameran blev kvar i bilen), därefter skogsbilvägar och vi hamnade vid Domarstenarna.Domarstenarna består av 5 stenstolar, som sägs vara från 1300-talet. Men det är nog snarare så att någon/ra roat sig med detta när det pausat från skogsarbetet. Det man kan urskilja på någon av dom är i alla fall inristningen EJS och årtalet 186(4). Hur de än har uppkommit så är det väldigt intressant att se dom.
Med andra ord, väl värt ett besök.Benny testar hur det är att sitta i en domarstol.

----------------------------------------

Skogsresan fortsatte och vi kom fram i Gråsjö och for därefter mot Albacken och Sörbygden. Sen åkte vi mot Holm och kom fram i Bergsåker. Därifrån for vi in till stora staden.I Sundsvall bestämde vi oss för att inta en måltid och eftersom den restaurang vi hade tänkt besöka hade stängt för semester (??) så gick vi till anrika Stekhuset Hörnan.Jag har inte besökt Stekhuset Hörnan på många herrans år. Men då var man tvungen att boka bord för att ens kunna få chansen till att äta där. Efter några år då det varit stängt så har det åter öppnats. Och jag blev positivt överraskad. Samma miljö, goda mat och perfekt service, som för 40 år sedan. Vi hade lite svårt att bestämma vad vi skulle äta men till slut valde vi det här:Filé Mignon à la Maison med bearnaise- och tryffelsås. Mums filibabba! Ångrar lite att jag inte valde det som förr var Stekhusets paradrätt, PEPPARSTEK. Nästa gång (för det ska det bli) då väljer jag nog det.
----------------------------------------------

Från innerstan for vi E4 söderut. Passerade min gamla arbetsplats ute i Bredsand och for vidare till Njurundabommen och tog av mot kusten. Snabbtitt ute vid Björkvik och Junibosand och fortsatte mot Lörudden.På Sillmans restaurang gick vi in systeryster och jag. Vi satt på verandan och tog en öl, medan "gubbarna" flanerade omkring på bryggorna.Systeryster visar upp sin nya tatuering.

Närbild, om än något suddig:Alva och Alagassi är gjorda förut, tassavtrycken efter dom gjorda nyligen.Resan hem gick bara en liten sträcka via E14, sedan valde vi de mindre vägarna och gamla E75:an. Så vi åkte igenom Viskan förstås men på parken var det ingen större aktivitet (klockan var bara 21.30), däremot hade ungdomarna barrikaderat sig framför långhuset där de hade sin förfest!
Hemma igen var klockan 22.30 och vi kände oss ganska nöjda med den här trippen. Alltid roligt att åka omkring och titta på fina byggnader. Ett plus om man får se några vilda djur men den här gången såg vi inga.

--------------------------------------

Midsommar-söndagen vaknade jag relativt tidigt, runt halv 8. Vid 10-snåret åkte jag och Karlsson upp till södra Torringen där vi tittade till ett båthus, som någon har försökt att bryta sig in i. Tack och lov hade dom inte lyckats eller hunnit med att ta sig in till båtarna. På hemväg blev det en snabb kopp kaffe hos grannen.

Efter stök med matning av djur och oss själva for vi upp till Bysjöstrand. Vi spelade bilbingo!Inga vinster den här gången!


-------------------------------------

Det var min midsommar. Hoppas att alla andra också har haft lika trevligt!


Kommentarer
Postat av: Elin

Från Snödskallegrottan till Lörudden, ingen liten tripp heller! Fast, det ska väl vara Norgrenssons för att göra en sån sak! ;) Av nån anledning kom jag att tänka på när det tog 12 (!!!) timmar mellan Skellefteå och Nyänget.. hihi.. Inte illa pinkat..

2010-06-29 @ 18:58:33
Postat av: Märit

Och en annan gång var sträckan till Bräcke från Nyänget mer än 30 mil?!?!

2010-06-29 @ 19:38:34
URL: http://torparsambo.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Oj det var en rejäl tripp ni gjorde. Domarstenarna har jag aldrig hört talas om. Är det svårt att hitta dit? Kanske det kan bli ett besök dit i sommar.Stekhuset Hörnan låter bekant men det var en evighet sen jag var där. Har för mej att jag alltid åt entrecote med kryddsmör och pommes där.

2010-06-29 @ 23:08:57
URL: http://mindag-k.blogspot.com/
Postat av: Märit

Helt naturligt Kerstin när det handlar om oss! Det är inte så svårt att hitta till domarstenarna. Lättast om man inte kan skogarna runt Torringen är att åka till Lillkrog och därifrån ta sig dit. Där är det skyltat.

Jo, Stekhuset är känt. De höll mycket hög standard för sisådär 35-40 år sen och åren därefter. Men när ägarna sedan sålde blev det bara sämre och sämre. Sen var det visst nåt strul de sista åren men nu är det öppnat igen! Entrecote var ju finmat ett tag och pommes var man ju inte van vid, då på 70-talet!

2010-06-30 @ 08:16:54
URL: http://torparsambo.blogg.se/
Postat av: Elin

Ja, lättas att hitta dit är om man INTE kör över Torringen! ;)

Vet inte hur ni gör, men jag borde nog allvarligt fundera på att köpa en GPS till er i julklapp, så ni slipper köra så långa omvägar! Hahaha

2010-06-30 @ 16:45:06
Postat av: Märit

Va, va??? Du menar väl inte att vi ska bli strandsatta nånstans. Elin, du har väl läst om alla som använt GPS och hamnar ute i myrar eller på skoterleder.

Igår hade vi ett amerikansk par, som vi guidade runt och dom hade använt GPS för att komma till bibblan, dom hade hamnat alldeles galet och fick lov att läsa karta och skyltar för att komma rätt! =)

2010-06-30 @ 19:19:32
URL: http://torparsambo.blogg.se/
Postat av: Elin

Ja, i och för sig.. Vår gamla höll ju på att guida oss rakt in i en bergvägg :P Och det där med att irra runt verkar ni klara så bra på egen hand

2010-06-30 @ 19:52:27
Postat av: systeryster

Schyssssta bilder på din syster tycker jag :P

Allagassii stavas så här.

2010-07-01 @ 09:24:22
Postat av: Karin

Ja ni kanske kan starta eget som guider efter skogsvägarna! Katri och jag pratade om och åka kustvägen alldeles nyss men vi tar nog inte ran långsväng! Ha det fint/Karin

2010-07-01 @ 21:12:11
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0