Effektiv

Ibland hinner man med mycket!
Igår kom jag hem från jobbet 14.30.
Bytte, som vanligt om, till passar-bättre-hemma-kläder. Plockade ur matkassen jag handlat på ICA sen slängde jag in en hög med kläder i tvättmaskinen och pustade sedan ut en liten stund.
Sen var det dags att förbereda middagen. Karlssons älsklingsmat skulle det bli. Han fullkomligt älskar pannkaka, jag däremot är inte särskilt förtjust i det. Fläskpannkaka går dock lättare ner så jag bestämde mig för att göra det idag. Till det vill i alla fall jag ha lingonsylt så jag gick ut i källaren för att hämta en burk. Men, nähä då, där fanns ingen lingonsylt kvar! Då var det bara att gå till en av frysboxarna och ta in en 10 kg hink full med lingon, som vi fick av svärföräldrarna förra hösten. Jag nävade i lite lingon i en kastrull och gjorde sylt, så pass att det skulle räcka till middagen.Efter middagen och den vanliga undanplockningen och utfodringen av djuren satte jag en matbrödsdeg. Och medan den jäste gjorde jag iordning en kastrull med 5 kg av lingonen som jag kokade sylt av. Resterande 5 kg fick åka tillbaka i frysboxen. Medan sylten kokade, och burkarna låg i ugnen för att hettas upp, bearbetade jag degen och gjorde 3 limpor av dom. Sen fick dom jäsa igen och då var det bara att ösa upp sylten på dom varma burkarna. När det var klart kunde jag höja tempen på ugnen och limporna förpassas dit in.Underbart!
Rena kläder som hänger på tork, nykokt lingosylt som ska in i källaren och pinfärska farinlimpor!
Härligt! Efter det kunde jag slappa (med gott samvete) resten av kvällen, sisådär 1½ timme ungefär, innan det var dags att natta. :D

Ha det gott!

Kommentarer
Postat av: Kathy

You got a lot accomplished, Marit!

2010-09-04 @ 04:10:04
URL: http://goldengrainfarm.blogspot.com
Postat av: Märit

Tack, det var snällt sagt!

2010-09-04 @ 11:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0