Två svängar...

Igår hade Karlsson fridag och vid så där 12 tyckte vi att vi skulle åka en sväng. Den svängen blev drygt 30 mil och vi var inte hemma igen förrän klockan var 19.00.
Först åkte vi 83:an och bestämde att sedan åka mot Ytterhogdal. Strax innan vi var framme där stannade vi vid en väg och sträckte på benen. När vi skulle fortsätta såg vi ju att det gick en väg precis mitt emot. Den gick till Flor. Och till Flor har vi aldrig varit så då bestämde vi oss raskt för att den byn ville vi se.
Det är så himla roligt att åka genom små landsbygdsbyar. Titta på vackra hus och byggnader.
Väl i Flor kunde man välja endera vägen till vänster eller vägen till höger. Vi tog mot Kårböle.
I en av byarna mellan Flor och Kårböle måtte det ha bott en trädgårdsmästare i varje hus!!!
Oj, oj, oj, så mycket blomsterprakt på balkonger, altaner och ute på gräsmattorna! Fint var det må jag säga!
Väl i Kårböle kom vi på att till Los har vi aldrig varit så dit åker vi. =)
Nu var vi rejält fikasugna! Vi hade packat trangiaköket och hade mackor med oss. Men det var ju regn till och från igår så det tog en stund innan vi kunde stanna någonstans. Före Los såg vi en skylt om en sevärdhet. Det var något som heter Brynstenssågen. Dit in for vi (då regnade det inte längre) och kunde koka kaffe och äta mackor. Roj hade full sjå att pinka in revir och springa och lukta överallt.
Brynstenssågen, var en såg som om jag förstod rätt sågade till brynstenar. Sågen var väl bevarad och det var ett fint ställe med en liten å och bäck som gick där.


Brynstenssågen

I Los var det fint och byn var större än vad jag trodde att den skulle vara. Los är ju förknippad med "solochvårar"-händelsen för ett antal år sedan!
Från Los kom vi till Färila, där intog vi en glass. Från Färila åkte vi till Föne. Ni vet, om ni brukar åka till Ljusdal, att strax efter Tallåsen pekar en låååång skylt upp mot höger med ett litet ortnamn på samt sträckan dit, Föne 8. Det ser inte klokt ut!!!
Nere vid 83:an valde vi att ta till höger mot Ljusdal. Nu var det jag som skulle få guida Karlsson, det är inte ofta som det händer må ni tro!
I Ljusdal tog vi av upp mot Bjuråkersvägen och fortsatte den en bit. Och nej, jag stannade inte till vid Mormors Antik den här gången! =). Strax bortom Mormor tog vi av mot Österstråsjö, väl där åkte vi vidare till Ängebo och sedan var det Svågadalen och mot Naggen som gällde.
Från Naggen tog vi oss vidare mot T-hammar men svängde av och kom fram i Finnsta och sedan hem.
Det var den svängen det, som vi gjorde!

------------------------------------

Idag har vi varit på tur igen. Vi startade hemifrån halv 9 (Karlsson, jag, Niklas och Mari). Vi åkte mot Östersund för vidare färd mot Fäviken, dit ingen av oss har varit tidigare.


Fikapaus i Krokom

Och, ja visst, det var en trevlig upplevelse men inte riktigt min grej med så ini baljan mycket folk. Och inte bara människor, det kryllade av fyrbentingar! Stackare, dom hade det inte lätt alls. Fast värst var det nog för hundarna som lämnats kvar i bilarna. Dom gick ut i högtalarna hela tiden om hundar som var instängda i superheta bilar! Vad tänker folk med??? Är dom verkligen djurvänner??? Grrrr!
Hoppas att många, riktigt många, av dom här ägarna, fick sina bilrutor krossade!!!
Vi gjorde inga större affärer här. Köpte lite godis, hundgodis och Åsbergetost och tittade på Jocke Smålänning och hans kompanjon. Duktiga pojkar!
Från Fäviken åkte vi inte samma väg hem, förstås!
Vi tog av och for mot Hallen istället. Däremellan åkte vi in till Arvesund för att se hur det ser ut där. Ni vet, där så många mord hände! Hihihi, om ni har läst "Hälsa till mamma: morden i Arvesund" av Sten Lindqvist, vet ni vad jag menar. Har ni inte läst boken (efterföljare finns) så rekommenderar jag starkt att ni ska göra det! Basta!!!
Resan gick sen till Hackås där vi intog lite middag på det lokala grill/pizza-pläjset. Det var faktiskt väldigt gott och mycket bra service!
Från Hackås mot Svenstavik - Skucku- och vidare mot Hunge. Sen Sjöändan och vidare fram till E14. Åsså hemma igen! Idag tjugo minuter tidigare än igår!

Karin (Lyckebo), tusen, tusen tack för att du ställde upp som min stand in-hundpassare! 
----------------------------------------

I morgon blir det vilodag från åkandet. Vi har lånat bort bilen till sonen och hans bil är inte någon långfärdsbil precis. Och yrvädret Elin med sin Kristoffer kommer ju i morgon också. Det ska bli så roligt!

--------------------------------------
Ha det gott alla!

Kommentarer
Postat av: Elin

Och jag hoppas Karlsson berättade om vad som hände i Föne för fyra och ett halvt år sedan..! Det var nämligen där och då vi hämtade hem käre Snoddas! ;)

Nä, dags att sova, har en lååång väg att köra i morgon. Kristoffer lär nog vara aningens bakis så nåt vidare resesällskap lär jag inte få..

2010-07-31 @ 21:41:04
URL: http://storsvart.blogspot.com
Postat av: Märit

Ja då Elin, han visade till och med var i Föne han kommer ifrån.

2010-08-01 @ 08:31:06
URL: http://torparsambo.blogg.se/
Postat av: Bengt-Åke

Missade ni koboltgruvan i Los? Mycket intressant att se faktiskt!

2010-08-01 @ 16:41:12
Postat av: Märit

Nej då B-Å, vi åkte faktiskt upp dit och Lasse läste på skyltarna om den =)

Jag satt kvar i bilen, just då hade orken att vara kulturell runnit av mig.

2010-08-02 @ 09:29:28
URL: http://torparsambo.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Oj vilka trevliga "små" utflykter ni har gjort. Gillar också att fara så där. Har gjort en liten tripp idag Bräcke, Hunge, Överturingen. Inte alls så långt som ni har gjort men kul och mycket fint att se.Jag blir också galen på folk som lämnar hunden i bilen. Kan dom inte fatta att det är mer än varmt! Själv sitter dom där och flämtar och ojar sej.

2010-08-02 @ 22:49:25
URL: http://mindag-k.blogspot.com/
Postat av: Märit

Ja, Kerstin visst är det trevligt med småtripper. Nästa vecka (min sista semestervecka) har Karlsson ledigt också, så då lär vi nog åka någon dag igen.

Ha det bra!

2010-08-03 @ 07:30:39
URL: http://torparsambo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0